AleksiNiskanen

Donald Trumpin virkaanastujaiset

 

Yhdysvaltain huomenna virkaanastuvaa Presidentti Donald Trumpia ovat systemaattisesti haukkuneet niin toimittajat, erilaiset ”asiantuntijat”, tohtorit, professorit ja tavalliset kansalaiset. Käsittämättömintä tässä kritiikissä on se, että Trump ei ole istunut vielä päivääkään virassaan. Suomen ulkopolitiikan kannalta on erityisen huolestuttavaa se, että osa ulkopolitiikkaa tekevistä henkilöistä on aktiivisesti osallistunut Trumpin mustamaalaamiseen. Ymmärrättekö ollenkaan sitä, miten harkitsemattoman, sivistymättömän ja tylyn kuvan annatte Suomesta, kun Yhdysvaltain Presidentti on sentään maailman vaikutusvaltaisin mies? Muutenkin ”odotushorisontti” Trumpin valtakaudesta on lähtökohtaisesti erittäin negatiivinen. Tätä negatiivisuutta heijastelee erityisen paljon se, että jo hyvissä ajoin ennen Trumpin virkaanastujaispäivää Suomen valtamediassa on nähty pilvin pimein juttuja, joiden funktio on ns. character assassination. Character assassination  tarkoittaa henkilöön kohdistuvaa tietoista, tarkoituksellisesta, systemaattista ja pitkäaikaista prossessia, jonka tarkoituksena on tuhota henkilön maine ja uskottavuus. Trumpin vastustajat ovat median kautta luoneet ilmapiirin, jossa Trumpin epäonnistumista Presidenttinä pidetään vääjäämättömänä tosiasiana. Tämä manipulointi ei onneksi onnistunut Yhdysvalloissa, jossa Trump voitti USA:n Presidentinvaalit. Suomessa Trumpin mustamaalaaminen näkyy myös vahvasti. On suorastaan järkyttävää katsoa, kun aikuiset ihmiset, joilla ei ole mitään ymmärrystä politiikasta, määkivät kuin lampaat kuinka hirveä Donald Trump on. Yhdysvalloissa Trumpin vastainen hysteria symboloituu näihin yli 60 demokraattien kongressiedustajaan, jotka boikotoivat huomenna Trumpin virkaanastujaisia (lähde: http://yle.fi/uutiset/3-9409324 )

Minullakaan ei ole kristallipalloa tulevaisuuteen. Mutta uskon vahvasti siihen, että huomenna virkaanastuva Yhdývaltain 45 Presidentti Donald Trump muuttaa kansainvälistä järjestystä parempaan suuntaan. Hänellä on selkeä visio ja oma poliittinen ohjelma, joista erityisesti Yhdysvaltain maahanmuuttopolitiikan ja  rajavalvonnan tiukentaminen on asia, josta jokaisen EU-maan tulisi ottaa oppia. Let’s make world great again, Mr. Trump.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuo pelle ei presidenttiehdokkaaksi pääse!
(Donald J. Trump nimettiin republikaanisen puolueen ehdokkaaksi marraskuun 2016 presidentinvaaleihin.)

Tuollaista ukkoa ei valtionpäämieheksi valita!
(Äänestyksessä Trump voitti kaikki vastustajansa.)

En usko että Trump ottaa virkaa vastaan!
(20.1.2017 Yhdysvaltain presidentin tehtävässä aloittaa Donald J. Trump.)

Se tyyppi ei neljää vuotta istu!
(Trump hoitaa USA:n presidentin virkaa nelivuotiskauden loppuun asti.)

Toinen virkakausi sille hölmölle on täysi mahdottomuus!
(Vuoden 2020 vaaleissa Trump saa kansan luottamuksen, ja uusii valtakirjansa presidenttinä.)

Se typerä äijänkääkkä joutuu eroamaan virastaan kesken kaiken!
(Donald J. Trumpin presidenttiys kestää kaikkiaan kahdeksan vuotta, ja sen jälkeen Trump viettää eläkepäiviään arvostettuna vanhempana valtiomiehenä ja laajasti kysyttynä luennoitsijana.)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Oletko ikinä kahlannut yhtäkään transcriptiä Trumpin esiintymisistä.Kenelle tämä kaveri luennoisi ja mistä aiheesta.Trump University ei taida enää löytyä rekistereistä.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

"Ymmärrättekö ollenkaan sitä, miten harkitsemattoman, sivistymättömän ja tylyn kuvan annatte Suomesta, kun Yhdysvaltain Presidentti on sentään maailman vaikutusvaltaisin mies?"

Vaikka nyt olenkin politiikasta ymmärtämätön lammas, niin kyllä minusta selkeästi suurempi ongelma on se, miten harkitsemattoman, sivistymättömän ja tylyn kuvan Trump antaa itsestään. Enkä muutenkaan ymmärrä tuollaista periaatetta, että Trumpille pitäisi sallia ihan idioottimainen käytös ihan vaan sillä, että hän on USA:n presidetti. Aika harva suomalaisistakaan haluaisi meidän päättäjiksi sellaisia, jotka nöyristelevät jotain Suomen ulkopuolista tahoa.

Ja vaikka nyt USA:n presidentillä on valtaa, niin jos ennen valtakaudensa alkua on ehtinyt jo suututtaa naapurimaansa, Euroopan, Kiinan, ja oikeastaan Venäjää lukuunottamatta kaikki, niin aika heikolta pohjalta presidenttikausi alkaa. Sen lisäksi täällä Yhdysvalloissa suhtautuminen Trumppiin on varmasti vielä kriittisempää kuin mitä se Suomessa on.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Odotushorisontti on todellakin negatiivinen kun ajattelee Trumpin tulevaa kautta. Tämä johtuu siitä, että Mr. Trump on tietämätön ääliö. Uusi virka ei kohota hänen älykkyyttään ja poista häntä (ja pian myös meitä) vaivaavaa narsismia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Donald Trump on USA:n hakkaraisia, joka röyhkeällä kuvottavuudellaan hurmaa burgerinpurijoita "syväjokimaisissa" maisemissa ja mielentiloissa. Hahaa Nyt eliitille pannaan luu kurkkuun, näytetään miten kansainvälinen politiikka saadaan sekaisin ja Venäjän arvostus kohotettua. Krim voidaan kansainvälisenä vääryytenä unohtaa ja antaa Ukraina lahjana Putinille.

Kansanedustaja Packalénia olen pitänyt jonkin verran "länsimielisenä" kansanedustajana mielipiteittensä vuoksi: "Nimby Töölössä ja paha Länsimäessä" - mielipiteillään, mutta ehkä kysymys sittenkin on rahvaanomaisesta elitismistä, missä törkeys on hyve ja ihmisoikeudet rasite?

Amerikkalaiset saavat nyt kaikkein rikkaimman, kaikkein tieteenvastaisimman ja kaikkein holtittomimman hallinnon historiansa aikana. Ja sen se sai köyhimpien valkoisten avulla. Sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Trump on selvä narsisti. Toivottavasti hän ei sairasta sen lisäksi narsistista persoonallisuushäiriötä, josta kerrotaan Wikipediassa. Blogistinkin on syytä tutustua tähän sairauteen. Sitä ennen kannattaa laittaa hattu päähän, jotta tukka ei nouse pystyyn.

Google: Narsistinen persoonallisuushäiriö

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset