AleksiNiskanen

Päättääkö työnantaja työntekijän poliittisesta toiminnasta?

Helsingin uutiset kirjoittaa tänään kahdesta porvoolaisesta miehestä, jotka peruuttivat ehdokkuutensa Porvoon perussuomalaisten listalla työnantajan painostuksen seurauksena http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/484252-julkipersu-oli-tyonantajille-liikaa-tyontekijat-luopuivat-ehdokasaikeistaan . Toisen miehen työnantaja antoi ymmärtää, että perussuomalaiset on väärä puolue. Tämän lehtijutun perusteella työnantajat ovat toimineet lainvastaisesti rajoittamalla työntekijöidensä poliittista toimintaa, joka tapahtuu työajan ulkopuolella. Työajallahan noudatetaan työnantajan määräyksiä ajankäytön suhteen, mutta laki suojaa Suomen kansalaisen poliittista toimintaa vapaa-ajalla ja kaikilla suomalaisilla on vapaus osallistua poliittiseen toimintaan puoluekannasta riippumatta. Onko Suomessa lisääkin näitä tapauksia, jossa yritykset ovat kävelleet Suomen lakien yli uhkailemalla, painostamalla tai kiristämällä työntekijöidensä poliittista toimintaa? Toivon, että perussuomalaisten työ- ja oikeusministeri Jari Lindström selvittää tämän tapauksen ja tekee selväksi kaikille vastaavaa toimintaa harjoittaville yrityksille, että Suomessa toimitaan Suomen lakien mukaan ja täällä ei voi ketään kiristää hänen poliittisen suuntautumisensa mukaan. Näiden kahden kunnallisvaaliehdokkuutensa työnantajien painostuksesta peruuttaneiden henkilöiden ei olisi missään nimessä kannattanut perua ehdokkuuksiansa, vaan suoraan yhteyttä perussuomalaisten puoluetoimistolle ja juristeihin. Jos tällainen toimintaa alkaa laajeta ympäri Suomea ja jos yhä useammat työnantajat kiristävät työntekijöitänsä heidän poliittisen toiminnan perusteella Suomi vajoaa yhä kauemmas demokraattisesta yhteiskunnasta. Olen todella vihainen, että Suomessa on vajottu näin alas ja työntekijöitä syrjitään poliittisen suuntautumisen vuoksi. Hävetkää!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eikö ole vähän ristiriitaista itkeä siitä, että työnantaja tylyttää työntekijöitä kun nykyisen hallituksen, jossa myös perussuomalaiset ovat mukana, tavoitteena on heikentää työntekijöiden oikeuksia suhteessa työnantajaan?

Sitä saa mitä tilaa.

Jos työntekijöiden oikeuksien ajaminen kiinnostaa, niin ala sosiaalidemokraatiksi tai vasemmistoliittolaiseksi ammattiyhdistysaktiiviksi.

Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen

Työntekijöiden oikeuksia voi ajaa missä tahansa puolueessa. Näin räikeää syrjintää poliittisen suuntautumisen vuoksi ei missään nimessä voi hyväksyä missään puolueessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Persujen mainostemppu koko juttu. Kai jokainen huomaa, että ei tässä lehtijutussa ole mitään faktaa, vain Porvoon persupomon tarina ja ulkopuolisten kommentointia.

Täysin epäuskottavaa, että ehdokkuutta harkitseva menisi pomolleen siitä juttelemaan ja mielipidettä kyselemään. Eihän se hänelle kuulu ollenkaan, kuten yllä blogissa kerrottiin. Persujen tietämystä ei toki koskaan voi aliarvioida liikaa, mutta kai nyt tämän verran ohjeita saa jo paikalliselta vaalipäälliköltä?

Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen

Kerro ihmeessä meille kaikille todisteet siitä, että uutinen on keksitty mainostemppu?! Onko faktaa väitteiden tueksi?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Yhtä mahdollista se nyt tuon jutun perusteella on kuin toinenkin vaihtoehto. Meillä on vain paikallispersun sana, ei yhtikäs mitään muuta. Eihän edes sitä kuuluisaa Pihtiputaan mummoa voi enää huijata sillä, että 'pakko olla totta, siitä oli lehdessäkin'.

Toimittajan olisi kuulunut selvittää väitteet paremmin, mutta nyt onkin kyseessä ilmaisjakelulehti...

Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen Vastaus kommenttiin #5

Asia pitää selvittää perinpohjaisesti!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Täytyyhän ilmaisjakelulehdessäkin näkyä vastaavan toimittajan nimi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän ehdokkuutta voi muuten peruuttaa, kun kirjoittaa suostumus toisenpuolueen listalle, vain näin on mahdollista.

Olin perussuomalaisten vaaliasiamiehenä viime kunnallisvaaleissa ja eräs suostumuksensa antanut pyysi poistamaan listalta, en poistanut ja viisiääntä tuli yhteiseen pottiin.

Työantajanpainostuksella ei ole juridisesti mitäänmerkitystä.

Oletko varma, että puolueen vaaliasiamies ei pudota sinua ehdokaslistalta ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Perussuomalaiset on nähnyt kovasti vaivaa toimittajien, tutkijoiden ym. ammattiryhmien poliittisten toimintavapauksien heikentämiseksi. On tehty jopa pseudotiedettä työmiehen tuumaustuntien höysteeksi ja itketty jos vaikka miten, että vihervasemmistolainen suvakkiporukka pitää saada pois toimistaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikai ne sinukin vain tahdo savustaa, sinähän olet kiintotähti, niin ei onnistu.

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Työnantaja ei päätä poliittiseen toimintaan osallistumista:

Syrjintäkieltosäännöksillä täydennetään yleistä yhdenvertaisuuslauseketta. Perustuslain 6 §:n 2 momentissa on luettelo eräistä kielletyistä erotteluperusteista. Siinä on erikseen mainittu sukupuoli, ikä, alkuperä, kieli, uskonto, vakaumus, mielipide, terveydentila ja vammaisuus. Luettelo ei kuitenkaan ole tyhjentävä. Erikseen mainittuihin kiellettyihin erotteluperusteisiin rinnastetaan muut henkilöön liittyvät syyt. Niitä ovat esimerkiksi yhteiskunnallinen asema, varallisuus, yhdistystoimintaan osallistuminen, perhesuhteet, raskaus, aviollinen syntyperä, sukupuolinen suuntautuminen ja asuinpaikka. Laki 4.2 Perusoikeudet lainkohdittain.

Tuntematta tapauksia; onko muuta. Noudatetaanko työpaikoilla sisäisiä sääntöjä. Esim. julkisuuteen ei tule tietoja työpaikan sisäisistä säännöistä, jotka noudattavat lakia. Ns. lojaattivelvoite on ainakin henkisesti olemassa. Laillisesti toimittaessa; on myös salassapitovelvollisuus olemassa. Toimitaan lakien mukaan. Tätä mieltä on Kepuli; Hirvosen Jussi Siilinjärveltä.

Ps. Jollain yrittäjällä voi olla paineita; tulee "tokaistua" jotain, mitä ei tarkoita! Onko kaikilla yrittäjillä selvillä nämä perusoikeudet. Kanattaa varmaan selvittää tässä pienemmän yrityksen "perhepiirissä" tämäkin asia, mitään suurta "mölyä" aiheuttamatta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Taitaa olla koko juttu tuulesta temmattu. Vaalit lähestyy ja varsinkin perussuomalaiset keksivät "uutisia" omasta päästään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset