AleksiNiskanen

Nootti Yleisradiolle

Perussuomalaisten jäsen Sebastian Tynkkynen on nostanut facebook-sivuillaan esiin Yleisradion kutsun tämän päivän 15.12.2017 Yle Perjantai ohjelmaan (lähde: https://www.facebook.com/sebastian.tynkkynen) Lainaus kutsusta:

 

"Tervetuloa mukaan yleisöön seuraamaan Yle Perjantain suoraa Uusi Eurooppa-lähetystä TTT-klubille Tampereelle. Olette oikein tervetulleita mukaan kaikkien aiheesta kiinnostuneiden henkilöiden kanssa mukaan seuraamaan lähetystä yleisöön. Voitte välittää kutsua esimerkiksi aiheesta kiinnostuneille maahanmuuttajille, heidän läheisilleen ja työntekijöillenne, tai kasata yleisesti asioista kiinnostuneiden ryhmän ja ilmoittaa suoraan minulle.  Lähetys on kaikille avoin, ilmainen ja ikärajaton. Lähetys on valitettavasti suomeksi. "

 

Yle veron maksajana vaadin Yleisradion hallintoneuvostoa ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin, että millä oikeudella ja kenen valtuuttamana Yleisradio pyytää julkisessa kutsussa Yle Perjantai ohjelman lähetykseen anteeksi sitä, että ohjelma lähetetään Suomen kielellä? Suomessa on kaksi virallista kieltä, Suomi ja Ruotsi. Kutsu on lähetetty Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna ja vieläpä satavuotisjuhlakuukautena. Kuinka moni suomalainen maksaa yleveroa siitä, että Yle pyytää anteeksi sitä, että heidän ohjelmassaan puhutaan suomen kieltä? Nyt on ylitetty kriittinen piste kulttuurimarxistisessa mädätyksessä ja suomalaisten haukkumisessa  ja on aika panna stoppi tälle suomalaisia halveeraavalle pelleilylle!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuli niin hyvä mieli tästä uutisesta. Kerrankin on valtakunnassa kaikki hyvin: Oikea perussuomalainen ei löytänyt enää suurempaa epäkohtaa yhteiskunnasta. Sipiläkin voi jo lähteä joululomalle:)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen
Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen

Eli silloin kun suomalaisiin ja/tai suomenkielisiin kohdistuu halventamista/pilkkaa, se onkin vain sarkasmia?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kannattaisikohan ensin vaatia itseltään luetun ymmärtämistä? Eihän tuossa mitään pyydetä anteeksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Yle veron maksajana vaadin ..."
Valtionveron maksajana vaadin arvoisaa kansanedustajan avustajaa ja varavaltuutettua keskittymään oikeisiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin eikä halpaan persupopulismiin, jonka tosin senkin maksamme.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Nyt minä niin mieleni pahoitin, uhrudun. Minä maksan yleveroa mielelläni.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja niinkuin edellä sanottiin, niin se sarkasmi on vaikea laji.

Mulla on sellainen olo, että tämä asia ei yhtään etene, ja jotenkin se aina pistää nauramaan kun persu pahastuu asioista, joita muut ei edes huomaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Sellainen avustaja kuin edustajakin.Olen pahoillani,mutta tämä ei ole tarkoitettu kehuksi.

Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen

Miten kommenttisi liittyy tähän kirjoituksessa mainittuun Yleisradion kutsuun? Jos sinulla on vasta-argumentti niin niin argumentoi sitten kunnolla äläkä poikkea asiayhteydestä menemällä henkilökohtaisuuksiin menevien typerien kommenttien kanssa. Sinun mielestäsi on siis hienoa pahoitella suomen kielen käyttöä pääsääntöisesti suomenkielisen kansan kuultavaksi tehdyn lähetyksen kieleksi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Aleksi, olet nuori ja kiihkeä mies, malta hiukan. Ajattele, mitä tarkoittaa tuo kommentti tarkemmin sanottuna? Ensiksi tulee mieleen että kirjoittaja on tarkoittanut sanoa "vain" mutta siitä on tullut "valitettavasti". Eli ajatus- tai tyylivirhe.

Ehkä kirjoittaja valittelee että lähetys ei ole muilla kotimaisilla kielillä ruotsiksi, saamen ja karjalan kielillä.

Kirjoitus on mielestäni melko kökköä kieltä, ehkä kirjoittajan äidinkieli ei ole suomi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Sinun mielestäsi on siis hienoa pahoitella suomen kielen käyttöä pääsääntöisesti suomenkielisen kansan kuultavaksi tehdyn lähetyksen kieleksi?
........

Tämmöistä elettä kutsutaan kohteliaisuudeksi. Ilmeisesti täytyy olla persu että siitäkin voi pahoittaa mielensä ja kirjoittaa nootti.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

YLE-veroa kyllä maksavat hekin, joiden äidinkieli ei ole suomi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Nyt kannattaisi niistää ja viettää hernekeittopäivää.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Niin, kyllä minustakin on kummallista se että suomalainen radio valittelee sitä että ohjelma on vain Suomen kielellä. Se että ohjelma on Suomeksi, tulisi olla itsestään selvää. Sitten olisi aihetta valitella jos ohjelmakieli olisi jotain muuta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset