AleksiNiskanen

Pakkopalautuskohu, mitä tekee sisäministeri Kai Mykkänen?

Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen yritti estää turvapaikanhakijan pakkopalautuksen Finnairin reittilennolla Berliiniin. Vihreän puolueen puheenjohtaja Touko Aalto hyväksyy twitterissä vihreiden lainsäädäntösihteerin toiminnan. https://twitter.com/ToukoAalto/status/1024245622424129536 .

Jos sisäministeri hyväksyy tai ei ota kantaa vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon hyväksynnän pakkopalautusten estämiselle niin kansalaisten yleinen moraali ja lakien noudattaminen rapautuvat entisestään. Sisäministeri Kai Mykkäsen linjauksella tähän asiaan on iso merkitys. Mikäli hän sisäministerin arvovallalla hyväksyy Touko Aallon puheet, niin moni rupeaa ajattelemaan, että Suomen lakeja ei tarvitse noudattaa.

Vihreiden Suomen viranomaisten päätöksistä piittaamaton järjestäytynyt toiminta on näkynyt mm. Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa on nähty mm. vihreiden kansanedustaja Emma Kari ja Ozan Yanar vastustamassa turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia. Tämäkin toiminta oli ex-puheenjohtaja Ville Niinistön julkisesti siunaamaa ja suoranaista yllytystä viranomaisten toiminnan häiritsemiseen https://www.suomenuutiset.fi/ville-niinisto-yllytti-kannattajiaan-vastustamaan-poliisia-pian-oli-taysi-rahina-paalla/.

Kun Suomen laista ei tarvitse vihreille mieluisissa tapauksissa ja tilanteissa välittää, niin jää sisäministerin vastuulla linjata, että Suomessa noudatetaan vallitsevaa lain kirjainta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä toinen tyyppi, joka ei kunnioita lakeja, omituisia tyyppejä :)

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/51285-halla-aho-u...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aluksi, perussuomaaisena olisin hyvin hiljaa kansalaisten yleisestä moraalista ja lakien noudattamisesta. Toiseksi, varmasti sisäministeri Mykkänen tukee viranomaisten toimintaa ko. tapauksessa, mutta se, että ministerin arvovallalla alettaisiin estämään ja tuomitsemaan politiikkojen tai kansalaisten erilaisia kannanottoja ko. tapahtumasta, kuten blogisti vaatii, ollaan vaarallisella tiellä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Aluksi, perussuomaaisena olisin hyvin hiljaa kansalaisten yleisestä moraalista ja lakien noudattamisesta. "

Vallankin demarina olisin tarkka etten puuttuisi toisten moraaliin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Aluksi, perussuomalaisena..”

Vai onko Arto Granlund peräti vaihtanut puolueen jäsenkirjansa ?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #5

Et siis ymmärtänyt lukemaasi, vastasin persublogistille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä persu voi kirjoittaa kommentin myös toiselle persulle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Noh, noh. Kyllä kaikkien moraalia pitää voida kyseenalaistaa puoluekannasta riippumatta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Eihän Vihreiden kielteinen suhtautuminen lainvoimaisiin päätöksiin mitenkää uutta ole. Koko liikehän lähti siitä Koijärvellä. Parlamentarismi on vihreiden mielestä vitsi. Oikea tapa on suora toiminta. Touko Aalto sen myös vahvistaa. Siis huonoja lakeja ei tarvitse noudattaa. Ongelma on vain siinä, että kuka kertoo lakia valvoville viranomaisille mikä on sellainen huono laki, mitä ei tarvitse noudataa. Riittääkö siihen spontaani mielenosoitus esim. lentokoneessa?

Risto Koivula

YK:n kiintiöpakolaisia ei saa palauttaa ilman viimmestä päällepainavia perusteita eikä ihmisiä muutenkaan saa ajaa kuolemaan. Pakolaisia voidaan paluttaa kotimaahansa muille alueille, ja jopa muiden sotavoimien hallitsemille alueille, kuin mistä he ovat paenneet.

Oikeus on TODENNÄKÖISESTI ottanut tuollaiset asiat huomioon.

Virheillä on todistamisvalvollisuus, ensisijaisesti kansainväliseen yleismaailmalliseen YK-lakiin vedoten, jos EI ole.

Yksi, joka on valtuutettu kansainvälisesti tulkitsemaan, on mm. Punainen risti.

Toimituksen poiminnat