AleksiNiskanen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen vastuuton toiminta

Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tuomitsee ”vihapuheen lietsomisena oppilaita kohtaan” (l√§hde: https://www.is.fi/politiikka/art-2000005850389.html?ref=rss ) perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaaren twitter-p√§ivityksen, miss√§ Huhtasaari paljasti Suomen kouluissa tapahtuvaa opetussuunnitelman vastaista ideologista indoktrinaatiota. Jokainen j√§rkev√§ ihminen on t√§ysin Laura Huhtasaaren puolella ja n√§kee, ett√§ opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen haluaa edist√§√§ perussuomalaisten vastaista agendaa Suomen kouluissa. Vastuullinen opetusministeri olisi puolustanut Laura Huhtasaarta ja k√§ynnist√§nyt tutkinnan Suomen kouluissa tapahtuvasta opetussuunnitelman vastaisesta poliittisesta aivopesusta. Grahn-Laasonen perustelee mm. seuraavasti hy√∂kk√§yst√§√§n Huhtasaarta kohtaan:

”Perusopetuslain mukaan opetuksen tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan j√§senyyteen sek√§ antaa heille el√§m√§ss√§ tarpeellisia tietoja ja taitoja.”

Miten opettajien aivopesu ja vihan lietsonta kouluissa perussuomalaisia kohtaan tukee oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen? Niinpä. Sanni Grahn-Laasosen ylimielisyys Laura Huhtasaarta kohtaan on jälleen yksi osoitus siitä, että sivistysporvarit ovat vain haamuja menneisyydessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

‚̧ 16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kannattais tähän touhu, teette itsenne taas naurunalaiseksi.

''Opettajien aivopesu ja vihan lietsonta ''

Todistapa tuo väite?

Väitätkö, että yläasteikäiset eivät itse ymmärrä mitään puolueista?

Jokainen ymmärtää, että persut ovat ihmisvihamielinen puolue, joka inhoaa turvapaikanhakjijoita.

Ei siihen opettajaa tarvita, että ymärtää mitä on tyhmyys.

Sinä levität valheellista propagandaa, jolle ei ole mitään perusteita, sopii toisaalta hyvin puolueenne imagoon.

Jarkko Mynttinen

Tuossahan nimenomaan ehdotettiin, että selvitetään tapahtuuko kouluissa poliittista aivopesua, mikä ongelma siihen sisältyy? Siitähän sen todistelun voisi hyvin aloittaa, vai pelkäätkö totuutta?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kyllä sinä sitten osaat....sanot suoraan yleistäen, myöskin minulle, että olen ihmisvihamielinen ja inhoan turvapaikanhakijoita?
Mistä tuo kaikki persuvihamielisyys oikein sikiää sinulta? Istutko sen reijän päällä josta se tulee ulos? Sinun juttusi ovat samaa soopaa kaiken aikaa. Ei pitäisi yleistää ihmisiä, joista et edes tiedä mitään, sellaiseen muottiin jossa kaikki ovat samanlaisia, mielestäsi inhottavia. Meitä perusuomalaisia on paljon ja ihmisiä joka lähtöön, kuten on muissakin puolueissa, mutta yleistämällä kaikki, teet itsesi todella tyhmäksi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Vaikka olisi kuinka vakuuttunut omasta erinomaisuudestaan ja kuvittelisi tietävänsä mitä "jokainen järkevä ihminen" ajattelee, edes jonkinlaisilla poliittisilla hoksottimilla varustettu ymmärtäisi että taas on kaivettu itselle kuoppa, josta ei pääse ylös lapioimalla kuopan pohjalla lisää.

Noin vinkkinä tulevia koitoksia ajatellen, yksittäisten opiskelijoiden nostaminen tikun nokkaan ei varsinaisesti paranna mahdollisuuksia saada haluamaanne teemaa keskusteluun.

Jarkko Mynttinen

Onko ehdotuksia, miten kyseinen teema saataisiin keskusteluun?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Noin esimerkiksi tuolla toisessa blogissa Hankamäki siteeraa oppilailta (ilmeisesti) asiasta tullutta palautetta nimettömästi.

Kääntäisin ennemminkin asian niin päin, että mitä ihmeen lisäarvoa oppilaiden nimien esittely tuo? Erityisen pelottavaa asiasta tekee se, että sen tekee opettajan koulutuksen saanut.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #27

Eikö se ollut se rehtori, joka ensin julkaisi tekeleen nimineen päivineen?
Ne olivat etunimiä ainoastaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Laura Huhtasaaren twitter-päivityksen, missä Huhtasaari paljasti Suomen kouluissa tapahtuvaa opetussuunnitelman vastaista ideologista indoktrinaatiota."

Opettajien ammattijärjestö OAJ:ssa ko. "paljastus" ei mennyt läpi.

‚Äď‚ÄČTeoksen perusteella ei pysty osoittamaan, syy-seuraus-suhdetta eli ett√§ koulussa olisi harjoitettu propagandaa, jonka seurauksena tehd√§√§n t√§llaisia taideteoksia.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005848170.html

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ei pysty, eikä kyllä varmasti halutakaan.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Noin nuoretko muka pystyv√§t itsen√§isesti tekem√§√§n moisia tekeleit√§? √Ąl√§ naurata. Heit√§ ovat aikuiset ohjanneet. Laura on saanut paljon palautetta oppilaitten vanhemmilta, muistakin aivopesuoppitunneista, joissa perussuomalaisia on mollattu. Kyll√§ OAJll√§ olisi jo harjaamisen paikka opettajien ja opetussuunnitelmien suhteen. On ik√§v√§ juttu kun / jos opettajat k√§ytt√§v√§t lapsia hyv√§kseen ajaakseen omia poliittisia n√§kemyksi√§√§n. En usko ett√§ oppilaitten vanhemmatkaan siit√§ ilostuvat.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tuon koulun ja samalla oppilaiden kimppuun käyminen saisi vähitellen loppua. Veikkaan että ihmiset ovat aika lailla kyllästyneet teidän touhuihinne.

Oletteko te kaikki persut tulleet ihan hulluiksi?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jos tätä läpeensä pöljää menoa jatkatte, kukaan ei halua olla teidän kaa samalla hiekkalaatikolla. Ei keskustakaan. Sen verran muilla puolueilla on häpyä politiikan teossa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Höpötät kyllä nyt omiasi, kyllä teini-ikäiset ysiluokkalaiset, jotka tuon julisteen ovat väsänneet, tiesivät mitä tekivät. Valistuneissa perheissä on varmasti puhuttu siitä millaista kieltä maahanmuuttajista persut käyttävät ja myös millaista ihmisvihamielistä politiikkaa persut ajavat. Huhtasaari haluaa olla esillä hinnalla millä hyvänsä ja nyt tuon hinnan maksumiehinä ovat nuo ysiluokan oppilaat.

Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen

Kaikille tähän asti kommentoinneille (eli numerot 1-6), te ette vaan näe metsää puilta. Teille ei myöskään näytä olevan ongelma, että Suomen kouluissa harjoitetaan poliittista aivopesua. Tässä on myös syytä korostaa mahdollisille uusille Uuden Suomen puheenvuoron lukijoille sitä, että kommentoijista ainakin Petteri Ritala ja Janne Salonen haukkuvat täällä systemaattisesti perussuomalaisia, joten heiltä on aivan turha odottaakaan kykyä asialliseen argumentointiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Asiallisesta argumentaatiosta puheenollen:
"...että Suomen kouluissa harjoitetaan poliittista aivopesua. "

Ja tämä Huhtasaaren tapausko sen todistaa?

Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen

Se, että Suomen kouluissa harjoitetaan poliittista aivopesua on tullut paremmin esiin Huhtasaaren ansiosta. Hänhän on sanonut, että hän on saanut viestejä oppilailta tästä ilmiöstä. Ja toisekseen se, että opetusministerikin haukkuu Huhtasaarta osoittaa sen, että poliittisen aivopesun ongelmaa suomalaisissa kouluissa ei haluta tunnustaa, vaan ongelma halutaan lakaista maton alle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

Huhtasaari munaa. Koulu, OAJ ja ministeriö arvostelevat häntä toiminnastaan. Ja se todistaa että Huhtasaari on oikeassa. Just.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Koulu, OAJ ja ministeriö ovat nyt liikkeellä omassa asiassaan. Kaikki, mikä olisi nyt myönnetty, tulee haittaamaan valkopesua ja huuhtelua.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #15

Aivan,kun vain todetaan että meillä on nollatoleranssi poliittiselle aivopesulle niin silloin kaikki on kunnossa mutta jos yksikin prosentti myönnetään niin siinä joutuisi selittämään ja ainakaan persuille ei haluta mitään selitellä, nehän on aina väärässä jo perusasetuksissa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#8 Tämä kuva minkä Laura Huhtasaari on julkaissut todistaa selkeästi perussuomalaisvastaisten asenseteiden muokkausta, mitä kouluissa harjoitetaan.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eikö siellä Tampereella ollut jo aikojen alussa aivopesua kouluissa?
Entäpä ne raittiuskilpakirjoitukset aikoinaan ( Turmiolan Tommiko se oli)? Mitä muuta nekään olivat kun lasten aivopesua ja siitä kärsivät sitten perheen vanhemmat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tässä on myös syytä korostaa mahdollisille uusille Uuden Suomen puheenvuoron lukijoille sitä, että kommentoijista ainakin Petteri Ritala ja Janne Salonen haukkuvat täällä systemaattisesti perussuomalaisia, joten heiltä on aivan turha odottaakaan kykyä asialliseen argumentointiin."

Vaikuttaa tavoitteelta manipuloida Puheenvuoron uusia lukijoita.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuo kirjoitettuhan on ihan totuus ja totuuden saa sanoa, ainakin totuudeksi sai sanoa sitä kuvaa joka kahdesta persusta annetaan "siinä" kuvassa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Kyllä kait ihmiset itse osaavat sulattaa ja seuloa mitä lukevat. Mitä ihmeen manipulointia tässä tarvitaan. Kyse pitäisi olla ihan aikuisista ihmisitä jotka tänne kirjoittelevat?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Suomen kouluissa ei harjoiteta poliittista aivopesua. Siitä ei ole mitään oikeita todisteita. On vain Huhtasaaren uhriutumisulinaa, eli huomiohuoraava ylitulkinta yhdesta hassusta teinipoikien kollaasijulisteesta ja se muka lukiolaisen kirjoittama kirje, jota ei ole viranomaisille edes annettu tutkittavaksi.

Tämä teikäläisten spinnaama kohu on johtanut siihen, että rehtoria ja alaikäisiä uhkaillaan - ettekä tunnu sitä edes häpeävän.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Sanonko mä suoraan? Mihin he....tin logiikkaan perustuu tuo väite, että peruskouluissa harjoitettaisiin aivopesua persuja vastaan? Ensinnäkään persut nyt eivät ole sen koon poliittinen vaikuttaja, että moista salaliittoa maksaisi vaivaa pystyttää. Toiseksi, mitä järkeä olisi alkaa manipuloimaan nuoria, joilla on vielä vuosia siihen kun saavuttavat äänioikeusiän. Huhtasaari pystyy näköjään kiihottamaan joukkonsa kollektiivisen salaliittohysterian valtaan. Se on aika suoritus. Suomenkielinen vastinekin sille on olemassa. Luulotauti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Ensinnäkään persut nyt eivät ole sen koon poliittinen vaikuttaja, että moista salaliittoa maksaisi vaivaa pystyttää."

Siitä huolimatta, kuin ihmeen kaupalla he jaksavat kuitenkin kaiken maailman ritaloita kiihottaa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Totta veistelet. Ois jännä seurata kiihtymiskilpailua Ritala vs Tossavainen. Kävis liput kaupaksi. Niin ja popcornit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sanonko mä suoraan? Mihin he....tin logiikkaan perustuu tuo väite, että peruskouluissa harjoitettaisiin aivopesua persuja vastaan?"

Tämä näkyi selvästi eräässä rehtorin valitsemassa "taideteoksessa" ja muiden oppilaiden näkemykset todistavat että ilmiö on laajempi.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

"Rehtorin valitsema". Eikös se ollutkaan siellä muiden tuotosten joukossa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkonen levittää taas valeuutisia, Makkosen tutkiva journalismi kun on täysin mv-lehdeltä haettua.

No siellähän persujen puheenjohtajakin viettää aikaansa, joten ihan sopiva paikka molemmille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä kaikille uusille uuden suomen lukijoille kooste, miksi persut ovat mitä ovat:

Tehkää politiikkaa, johon ei tarvita vartijoita suojelemaan oppilaita ja opettajia.

Tehkää politiikkaa, joka ei uhkaa toimittajia ja opettajia

Hankkikaa jäseniä, joiden ei tarvitse istua toistuvasti oikeudessa.

√Ą√§nest√§k√§√§ jotain muuta kuin tyhj√§√§, hankkikaa mielipide jostain muustakin kuin maahanmuutosta ja julisteista.

Opetelkaa käyttäytymään, ettei lasten tarivtse pelätä.

Lopettakaa valehtelu ja uhriutuminen.

Siinä teille nyt aluksi ja näille uusille lukijoille myös

Käyttäjän kalevikamarainen kuva

Ihan hyvä, että opetusministeri puuttuu asiaan, kun Huhtasaaren oma järki(?) ei riitä. Tähän astihan suomalaiseen poliittiseen "tapakulttuuriin" on kuulunut poliitikkojen välinen loanheitto. Nyt Huhtasaari on mennyt askelta pitemmälle valuttamalla "****aa" rivikansalaisten niskaan. Johonkin se raja on vedettävä (vaikka saisi olla poliitikkojen välilläkin jämptimpi).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Minulta on kyllä jäänyt huomaamatta opetusministerin järjen riittävyys. Paremminkin hän osoittanut sen riittämättömyyttä! Meillä arvuutellaan joka kerran hänen puhuessaan, että kuinka monta sekuntia kestää siihen, kun ensimmäisen kerran esiintyy sana "varhaiskasvatus".

Käyttäjän kalevikamarainen kuva

Kyllä sitä kuitenkin on ilmiselvästi enemmän kuin Huhtasaarella.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toivottavasti sinulla on näyttöä siitä, että kouluissa harjoitetaan poliittista aivopesua, epäilen ettei ole. Aliarvioit suomalaisia teinejä, esim. itse juuri tuon ikäisenä liityin puolueeseen 60-luvulla sen nuorisojärjestön kautta ja saman teki tyttäreni.

Käyttäjän AleksiNiskanen kuva
Aleksi Niskanen

Missä on sinun faktat siihen, että poliittista aivopesua ei tapahdu Suomen kouluissa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva

Niskasen "faktat" vastakkaiseen suuntaan puolestaan ovat perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaaren twitter-päivitys. Siinäpä vasta vakuuttava näyttö poliittisen aivopesun esiintymisestä Suomen kouluissa...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Faktojen tarkistusta voi pyytää opetusministeriltä, hän on vastuussa koulujen toiminnasta.

Minusta näyttää vahvasti siltä, että koulut toimii loistavasti ja oppilaat saavat toteutaa idioitaa ja ajatuksiaan. Juliste oli oikein mainio näyte siitä.

Munusta Huhtasaari astui miinaan tässäkin asiassa ja myötäilijät jatkavat samalla linjalla.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #34

"Minusta näyttää vahvasti siltä, että koulut toimii loistavasti ja oppilaat saavat toteutaa idioitaa ja ajatuksiaan. Juliste oli oikein mainio näyte siitä."

Oppilaita pitää kannustaa ottamaan kantaa erilaisiin yhteiskunnallisiin asioihin. Opettajat ovat siitä vastuussa, etteivät lapset lähde demonisoimaan ihmisiä ja demokraattisesti toimivia puolueita. Ja näin varmaan tapahtuukin.

Mikäli joku oppilaiden työryhmä tekisi julisteen, jossa toisella puolella ovat Timo Soini ja Päivi Räsänen yllään teksti "elämä", keskellä joukko abortoituja sikiöitä ja toisella laidalla Li Andersson ja Emma Kari yllään teksti "kuolema", kukaan opettaja ei sallisi semmoista laitettavaksi esille. Ja ihan oikein. Sellainen juliste olisi mauton ja jopa lähes rikollinen.
Mutta kun kysymyksessä ovat demonisoidut perussuomalaiset puoluejohtajat, mikään sovinnaisuussääntö ei pelaa. Heidät voidaan ihan noin vaan rinnastaa joukkomurhaajiin.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

"Missä on sinun faktat siihen, että poliittista aivopesua ei tapahdu Suomen kouluissa?"
Tässä oli kyllä ilman muuta päivän älykkäin vastakommentti!

Ihan sama jos kysyisin kirjoittajalta faktoja siihen, että perussuomalaisten kansanedustajien avustajissa kaikki eivät ole latvalahoja.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onhan kouluissa (en tiedä onko peräti opetussuunnitelmissa) melkein jokaisella tunnilla hiilidioksidi-ilmastonmuutoshumppaakin, vaikka sen paikka olisi lähinnä uskontotunneilla. Energiapolitiikan muilutus ei mielestäni kuulu kouluun, jos perusteet ovat hatusta vedettyjä.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Tiedemaailma on kanssasi eri mieltä ensimmäisestä lauseestasi.

Tieteen vastustus ja pseudotieteen kannatus on oikeistopopulistien lempipuuhaa. Esimerkkinä Lauran ja muiden persujen evoluutiovastaisuus, kuulunee samaan sarjaan kuin tää ihmisperäisen ilmastonmuutoksen kieltäminenkin. Tällä blogialustalla kaiken maailman hörhöt perustelevat "vertaisarvioiduilla" "tieteellisillä" julkaisuillaan tätä shaibaa. Ja toiset nielee kaiken kun eivät asioiden todellista tilaa osaa tai tahdo hahmottaa. Onkin vähän harmillista että aikana, jolloin meillä on kaikki tieto käsiemme ulottuvilla lähdekriittisyys on kadonnut kokonaan ja pelkästään uskottavalta näyttävä juttu jonka sisältö voi olla sitä täyttä itseään on helpompi niellä kuin tylsä tieteen kieli. Toivotaan että nuorempi sukupolvi on fiksumpaa kuin vanhat jäärät jotka eivät ole täällä enää nauttimassa aikaansaannoksistaan.

Jotkut persut tahtoisivat lisätä vielä luomisopinkin opetussuunnitelmaan.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Tiede etsii todisteita asioihin joita ei tarkalleen tunneta.

Tiede on rajoittunutta, sen on pakko määritellä omat rajansa sillä perusteella mitä tiedetään. Tiede ei lähde arvailemaan.

Valittevasti tiede on usein "auktoriteetti" ennen kuin varsinaista asiaa on edes 100% varmuudella todistettu.

Epätietoisuudella ja pelottelulla tekee joku paljon rahaa.

Jos saadaan päättäjät uskomaan että maailmanloppu tulee ellette tee niin kuin me "tieteilijät" ja miljardöörit sanomme niin sillähän tekee biljoonia...

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #40

Kyllä ne oikeat rahat liikuu ilmastonmuutoksen kieltämisen puolella, Jenkeissä on monia tällaisia "instituutteja" jotka tekevät paljon rahaa öljy-yhtiöiden pyynnöstä. Tiedemiehet jotka asiaa tutkivat harvoin tienaavat suuria summia tutkimuksestaan.

Tietysti joku tekee myös rahaa sillä että ryhtyy toimeen ja innovoi uusia tapoja päästä eroon riippuvuudestamme fossiilisiin. Tämä ei ole järkevää pelkästään ilmastonmuutoksen kannalta, koska fossiiliset polttoaineet tulevat ehtymään joka tapauksessa jossain vaiheessa. Lisäksi nykytiedon mukaan nykyisten öljyvarantojen käyttäminen voi olla kohtalokasta ei pelkästään ilmastonmuutoksen vaan myös biodiversiteetin kannalta.

Tieteessä tuskin koskaan päästään mistään asiasta 100 % varmuuteen, se tarkoittaisi että jostain asiasta ei riittäisi enää tutkittavaa. Yleensä tutkimus herättää uusia kysymyksiä, miksi tulokset ovat tällaisia, mikä niihin on johtanut?

Esimerkiksi kansalaisten verovaroin kustantamat pankkien pelastamiset lamasta jonka ne itse aiheuttivat vuonna 2008 ovat maksaneet paljon enemmän kuin mitä ilmastonmuutoksen torjumisen on arvioitu maksavan.

Tahtoisitko nimetä jonkun tahon joka on epätietoisuudella ja pelottelulla tehnyt paljon rahaa?

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #45

‚ÄĚKyll√§ ne oikeat rahat liikuu ilmastonmuutoksen kielt√§misen puolella..‚ÄĚ
Oikea raha liikkuu molemmin puolin. My√∂s ‚ÄĚvihre√§ rahasto‚ÄĚ on poliitikkojen tuella kytketty moniin rahastusmekanismeihin periaatteella kaikki maksavat. Ja jos v√§h√§n ostelet p√§√§st√∂oikeuksia niin saat tuprutella enemm√§n :D

‚ÄĚTiedemiehet jotka asiaa tutkivat harvoin tienaavat suuria summia tutkimuksestaan. ‚ÄĚ
Juuri n√§in, j√§rjett√∂m√§n rikkaat liikemiehet rahoittavat erin√§isi√§ projekteja, on se sitten energia, l√§√§keteollisuus, sotateknologia jne. Eiv√§t he sit√§ hyv√§√§ hyvyytt√§√§n tee, ensin tahkotaan rahat ja sitten EHK√Ą p√§√§stet√§√§n patentti yhteiseen hyv√§√§n.

‚ÄĚYleens√§ tutkimus her√§tt√§√§ uusia kysymyksi√§, miksi tulokset ovat t√§llaisia, mik√§ niihin on johtanut? ‚ÄĚ
Ja hyv√§ kysymys onkin tuo; ‚ÄĚMiksi tulokset ovat t√§llaisia..‚ÄĚ

‚ÄĚEsimerkiksi kansalaisten verovaroin kustantamat pankkien pelastamiset lamasta jonka ne itse aiheuttivat vuonna 2008 ovat maksaneet paljon enemm√§n kuin mit√§ ilmastonmuutoksen torjumisen on arvioitu maksavan. ‚ÄĚ
Kyllä, paljon enemmän, pankit ovat maksattamisen top ykkösiä ja tulevat olemaan. Kellä rahat sillä valta!

‚ÄĚTahtoisitko nimet√§ jonkun tahon joka on ep√§tietoisuudella ja pelottelulla tehnyt paljon rahaa? ‚ÄĚ
Tämä kysymys on liian laaja. Voisin nimetä paljonkin tahoja.
Ei vain ole yksitt√§ist√§ tahoa, mutta sanotaan nyt lyhyk√§isyydess√§√§n ett√§ kaikki ne henkil√∂t jotka on ostettu puhumaan paskaa yksinkertaiselle kansalle ja joiden ensisijainen tarkoitus on laatia lait ja asetukset siten ettei ‚ÄĚRahasammosta‚ÄĚ k√§teisen tulo jatkossakaan lakkaa...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Voisivatko oppilaat kantaa ranteissaan mustaa surunauhaa koulussa, koska Jussi ja Laura....Yhdysvalloissa voisivat, vaikka opettaja yrittäisi kieltää.Eikö totta Laura?
Sananvapaudella ei ole alaikärajaa.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"Huhtasaari paljasti Suomen kouluissa tapahtuvaa opetussuunnitelman vastaista ideologista indoktrinaatiota"
Kyllä se on kamalaa, että 15-vuotiaat lapset saavat tehdä julisteen jossa ilmaisevat oman mielipiteensä.

Oikeastihan Aleksi Niskasen ja Laura Huhtasaaren ihanneyhteiskunnassa olisi mielipidepoliisi-virkamies osana oppilasryhmää joka jakaisi vankeustuomioita niille, jotka ovat kulloinkin vallassa olevan ideologian kanssa eri mieltä. Esimerkiksi tässä tapauksessahan oppilaita pitää teidän mielestänne ilmeisesti rangaista? No jonkunlaisen rangaistuksenhan Huhtasaari jo antoi kun meni paljastamaan koulun ja oppilaiden nimet, joiden takia oppilaat tällä hetkellä saavat tappouhkauksia ja elävät pelossa, kouluun on ollut pakko palkata vartija.

Aaaaivan varmasti tämä olisi myös ihan OK, jos Vihreät olisivat vallassa ja Vihreiden kanssa eri mieltä olevat julisteet pistettäisiin sensuuriin ja niiden luojia rangaistaisiin die thoughtpolizein toimesta filtteröimällä pois heidän mielestään "väärät" mielipiteet.

Huhtasaari ilmeisesti rummuttaa (ILMAN ANTEEKSIPYYNT√Ė√Ą VIEL√ĄK√Ą√ĄN? MIT√Ą TE OIKEIN AJATTELETTE?!?) t√§t√§ kohuaan siihen asti kunnes innostuu taas korostamaan kannattavansa sananvapautta mielipiteest√§ riippumatta. Siis sen j√§lkeen, kun on loukkaantunut lasten pilajulisteesta.

Mitä luulet Niskanen, jos saamme koko puolueen kansanedustajat mukaan tähän Huhtasaaren aivopieruun, niiako kannatus alle 3 prosenttiyksikön seuraavan kuukauden gallup-kyselyssä?

Mitenkäs tän viestini nyt oikein tiivistäisi. VMP. Hävetkää. Pyytäkää anteeksi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Opettaja olisi voinut toimia toisin.Hän olisi voinut edellyttää persujen rajaamista ulkopuolelle tehtäväkuvauksessa.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Ei avustaja edustajasta paljonkaan huonone:-D

Tanja Vahvelainen

Sait Aleksi lyhyellä kirjoituksellasi paljon kommentteja aikaiseksi. Tai Laura sai tuomalla asioita esille. Rohkea Laura.

Koulu oli jo itse aiemmin julkaissut samaisen kuvan, joten se siitä, että Laura saattoi oppilaiden nimet ulos.

Perussuomalaiset eivät ole ihmistenvihaajia, aika järkyttävän yksioikoinen näkemys jollakin, ihan puistattaa.
Emme myöskään ole tyhmiä, rasisteja tmv, millä kaikilla hienoilla titteleillä koitattekaan meitä aina haukkua. Me emme vajoa haukkumaan muita, tuomme esille epäkohtia, joita ette kenties halua uskoa. Onko siitä huolimatta korrektia käytöstä aikuisten haukkua aikuisia? Petteri Ritala, mikäli et osaa kirjoittaa asiallisesti, vaan haukkuen, olisiko syytä pysyä koneelta kokonaan poissa?

Onko tänne tähän asti kirjoittaneilla kenelläkään peruskouluikäisiä lapsia? Käykää katsomassa lastenne koulukirjoja. Kuinka hienosti niissä kerrotaan kuinka upea uskonto on islam. Tässä esimerkkiä aivopesusta. Jota väitän kyllä, että melko systemaattisesti harjoitetaan opettajienkin toimesta.

Varmastikin jostakin löytyy tilastollisestikin tietoa, minkä puolueiden kannattajia suurin osa opettajista on.

Ihminenhän on inhimillinen, ja tukee sitä, joka hänestä on oikein. Voihan toki olla, että ko työn tehneiden lasten kotona opetetaan tuollaista, todella huolestuttavaa. Ja tällöin olisi opettajan pitänyt puuttua asiaan. Eihän tuollaisten tekeleiden tekeminen ole millään muotoa järkevää.

Olisiko sittenkin syytä soittaa lastensuojeluun.......

Toimituksen poiminnat