AleksiNiskanen

EK haluaa Suomesta halpatyövoiman reservaatin

Entisajan Suomessa tehtaanjohtajille oli suuri ylpeydenaihe, että heidän työntekijöilleen maksetaan kunnon palkkaa ja työntekijöistä pidetään hyvää huolta. Kauas on tultu niistä ajoista. Einkeinoelämän keskusliitto ehdottaa jopa 35000 tuhannen ulkomaisen työntekijän tuomista Suomeen seuraavalla vaalikaudella. EK:n esityksessä jopa 70% Suomessa yritykseen työllistyvän turvapaikanhakijoiden palkoista maksettaisiin palkkatukena eli veronmaksajien rahoilla. Esitys on järkyttävä ja suora hyökkäys suomalaisia työntekijöitä kohtaan. Esitys tarkoittaa sitä, että EK haluaa maksattaa Suomeen maahantuotavan ulkomaisen halpatyövoimareservin veronmaksajien rahoilla. EK:n ajama 70% tulonsiirto on suomalaisten työntekijöiden selkänahasta revitty. EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies puhuu osaamispulasta. On mielestäni häikäilemätöntä puhua osaamispulasta, kun maamme työmarkkinoiden käytössä olisi heti iso määrä eri alojen osaajia, mikäli työstä maksetaan sellaista palkkaa, että siitä jää jotain pakollisten menojen jälkeen käteen. Kun huipputulosta takonut yhtiö aloittaa ”kiitoksena” työntekijöilleen YT-neuvottelut, niin onko EK:n mielestä silloinkin kyseessä osaajapula? Kyseessä on tietenkin se, että omistajille haetaan voittoa YT-kierroksen jälkeen yhä halvemmalla työn hinnalla. Jos EK:n ajama skenaario toteutuu, niin seuraavalla vaalikaudella tullaan näkemään enenevissä määrin isoja YT-neuvotteluja, joiden jälkeen entiset työntekijät istuvat ”liian kalliina” työntekijöinä kortistossa ja uusienkin työntekijöiden palkoista 70% maksetaan veronmaksajien rahoista. EK:n ehdotus tulee moninkertaistamaan pimeän työn määrän ja se tulee houkuttelemaan yhä useamman suomalaisen tekemään rikoksia, koska heitä ei palkata enää ”liian kalliina” töihin ja jostain on hankittava rahaa elämiseen, kun töitä ei ole. EK:lla ei ole tämän ulostulon jälkeen enää mitään uskottavuutta puhua Suomen talouden kestävyysvajeesta, kun se itse nopeuttaa Suomen talouden tuhoutumista halpatyövoimareservaatti suunnitelmallaan ja tuhoaa työmarkkinarauhan lopullisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jani Kuusela

Ehkä niin on tarkoituskin, että maamme täytetään halpatyövoimalla, ja nykyinen kantasuomalaisten miesvahvuus tapatetaan rintamalla? Ainakin halukkaita tuntuisi olevan tämä maa pullollaan - sen verta on kiimaa tapella venäläisten kanssa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Muutama päivä sitten TS kertoi firmasta Paraisilla. Siellä tuntipalkka on 2,90 eur. https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4157328/Yrit...

"Osaajapulan" syynä on sama "Paraistentauti". Luku-, kirjoitus-, kieli- ja ammattitaidottomat korvataan halpatyövoimalla.
https://www.talouselama.fi/uutiset/te/9e5f3331-f89...

Koko hallituksen ja myös ainakin SDP:n mukaan Suomi ei pärjää osaamisella, vaan halpatyövoimalla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ajatella että myös Vasemmisto ajattelee näin että työntekijälle kunnon palkka millä elättää itsensä?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kuka olisi aikoinaan uskonut kun vasemmiston entinen kansanedustaja Anne Huotari ajoi maahan aikoinaan kuntouttavaa työtoimintaa eli todellista halpatyövoimaa kunnille ja oli mukana sen lain laadinnassa, että nyt tuota kuntouttavaa työtoimintaa käytetään työttömien työpanoksen varastamisessa erittäin laajasti. Nykyisin hän toimii Kajaanissa Työllisyysasiantuntija/TYP-johtajan ominaisuudessa.

Toimituksen poiminnat