AleksiNiskanen

Hyvinvointivaltion rauniot

Vanhukset makaavat vaipoissaan ja pakkolääkittyinä. Sairaaloissa on liian vähän henkilökuntaa ja lääkärit ja hoitajat väsyvät työtaakkaansa. Veroihin nousupaineet. Työeläkemaksuihin nousupaineet. Olemme maailman kärkisijoilla verotuksessa. Rahaa ei kuitenkaan edes nyt riitä turvaamaan laadukkaat peruspalvelut.

Koulukiusaaminen on arkea. Lapsia kiusataan ja hakataan. Kuka haluaa tehdä lapsia tähän maahan, kun he joutuvat hakattavaksi ja kiusattavaksi kouluihin?

Rajat vuotavat. Elätettäviä halutaan lisää maahan, jossa ei pystytä enää pitämään huolta omista kansalaisista.

Jos sanot yhdenkin poikkipuoleisen sanan, joka ei sovi yleiseen propagandaan, olet vihapuhuja ja häirikkö, joka halutaan eristää ja tuhota. ”Hyvän ihmisen” pitää olla ”suvaitsevainen”, olla hiljaa vaikeista asioista. Keskiajan mädätyksen henki on tehnyt paluun. Toisinajattelijat lynkataan raivokkaasti.

Hurstin ruoka-apuraha tyrmättiin Helsingin kaupunginvaltuustossa. Köyhille ei ole rahaa. Vuosikymmeniä töitä tehneet työttömät, jolla on työkykyä ja työhaluja, heitetään askartelemaan paperilennokkeja loputtomiin kursseille, jonne ei edes kaikki halukkaat ”pääse”.

Ihmisiä kuolee hoitojonoihin ”hyvinvointivaltiossa”. Silti sinun pitää kantaa muka huolta koko maailman pelastamisesta, vaikka oman maasi hyvinvointi tuhoutuu silmiesi edessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Onhan se kummallista että sadoille tuhansille ihmisille maksetaan kotonaolosta vaikka esimerkiksi juuri vanhukset voisivat tarvita apua. Miksei työttömyyskorvaukseen ainakin nuorille voisi liittää työvelvoitetta?

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Tai...miksei hoitohenkilökunta voi tehdä työtään työttömyyskorvauksella, niin olisi varaa paljon suurempaan hoitohenkilöstöön.

Pekka Pylkkönen

Jos se hoitohenkilökunta keskittyisi siihen hoitotyöhön johon heidät on koulutettu? Syöttämiseen, ulkoiluttamiseen ja kaikkeen normaaliin jeesiin kun riittää vähempikin koulun penkin kuluttaminen.

Eikä työttömyyskorvauksen hinnalla tarvitse välttämättä täyttä työkuukautta vaatia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miksi vanhusten syöttämiseen, hygieniasta huolehtimiseen, pukemiseen ja sängyn petaamiseen pitää käydä koulua kolme vuotta?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vanhusten hoidossa ja vanhusten vuodeosastohoidossa
on menty huonompaan suuntaan sitten kultaisen 1980-luvun.

Hoitajien määrä meillä lienee silti nyt jopa maailman korkein asukaslukuun suhteutettuna, joten resursseista ei ainakaan ole pulaa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Kerroppa nyt vaikka miten vaikka Briteissä on asiat paremmin kuin meillä? Sinun mukaasi meillä on aina kaikki asiat vähän niinkuin maailman, euroopan tai pohjoismaiden korkeimpia. Ja sitten kun katsotaan oikeita tilastoja niin...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski
Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #9

Et sitten kertonut miten briteissä vanhusten hoito sujuu? Voin kertoa että hemmetin paljon huonommin kuin suomessa, vaikka meilläkin on paaaaljon parantamisen varaa. Mikä on Laurin ratkaisu? Vanhuksille stipendit yksityisiin palvelutaloihin? Yksityisiähän niiden pitää olla vai mitä Lauri? Kaikki muu on kommunismia. ..heh

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #9

Suomi, on yksi hienoimpia yhteiskuntia maailmassa, sitä on rakennettu sotien jälkeen hyvällä yhteistyöllä tänne asti. Mutta parantamisen varaa aina on ja paljon. Ihminen on ahne eläin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pitäisikö vanhuksilta ottaa pois ne vaipat, jos kerta se niin kauheata on, että he makaavat vaipoissa? Heillä ei ole virtsanpidätyskykyä dementoituneena.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ja Aleksin blogiin...onpa meillä ankea Suomi. Mä toivon että batman eikun Aleksi tulee pelastamaan tämän ankeuden.
Persujen Kristilliissosiaalisuus pelastaa kaiken, kun haittamaahanmuutto lopetetaan niin lapsien kiusaaminen loppuu ja vanhukset saa arvoistansa kohtelua.
Me Suomalaiset ihmiset olemme rakentaneet aika hyvän yhteiskunnan mitä kadehditaan muualla. Sitä yritetään murentaa mutta me ei taivuta!
En ymmärrä persujen tapaa yrittää repiä kansaa Trumpin tyyliin kahtiajakoiseksi, kuten vaikka valtamedia on fakemediaa, ja aina on joku punavihreä salaliitto. Valahtelu tai asioitten ymmärtämättömyys (=annetaan helvetin vaikeille asioille muka helppo ratkaisu) ei pitkälle kanna, varsinkaan yhdessä maailman hienoimmassa yhteiskunnassa kuten Suomi, joka on EU:n jäsen, ylpeästi.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Toisinajattelijoita ei Suomessa millään tavoin ”lynkata”. Koko ajatus on naurettava ottaen huomioon että Neuvostoliiton romahtamisesta on kulunut jo melkein kolme vuosikymmentä ja silloin ei erimieltä oleville känyt hyvin. Mutta haloo nykyään persut parkuu:
Ja nyt On kauhea hätä ettei saa puhua vihapuhetta ja persuja bannataan.

Voi Hyvää Päivää penskat!

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tee hyvä mies jotakin äläkä vaan puhu. Itsestä se muutos lähtee. Mene vaihtamaan vaikka niitä vaippoja talkoohengessä.

Toimituksen poiminnat