AleksiNiskanen

Urheilulegenda Teemu Selänteen ei kannata muuttaa autoritaariseen Suomeen

Kun jääkiekkolegenda Teemu Selänne meni eilen vastaanottamaan palkinnon urheilugaalassa, niin kaikkien etikettisääntöjen vastaisesti hänelle ei ojennettu palkintoa, vaan hän joutui itse hakemaan palkinnon. Selänne otti tilanteen haltuun toteamalla huumorilla, että "”Odotin, että joku kaunis nainen olisi ojentanut tämän”

Tästä alkoi paskamyrsky lehdissä ja somessa (linkit: https://www.iltalehti.fi/jaakiekko/a/85e93a16-0810-4eb2-aab3-cc7deb8b5256 ja https://yle.fi/urheilu/3-10602182 )  Suvaitsevaisto käyttää kaikki mahdolliset keinot suomalaisten kansallisen ylpeyden ja itsetunnon tuhoamiseen. Kansanedustaja Laura Huhtasaari kuvailee twitterissä yleisön reaktiota Teemun tokaisuun seuraavasti:

” Kaikki katsoo jäykkänä ympärilleen, saako tälle nauraa? Enää ei saa olla vapautunut oma itsensä, joutuu miettimään koko ajan mitä seuraamuksia/rangaistuksia tulee jos erehtyy väärässä kohtaa nauramaan, vaikka olisikin pitänyt paheksua harmitonta vitsiä.” (linkki: https://twitter.com/search?q=laura%20huhtasaari&src=typd )

Huhtaaren kuvaus kiteyttää Suomen henkisen ilmapiirin, joka ei paljon eroa autoritaaristen maiden ihmisten käyttäytymisestä julkisilla paikoilla. Kaikki kyttäävät toisiaan, saako hymyillä vai eikö saa hymyillä, saako nauraa vai eikö saa nauraa. Kun tarkastelemme ihmisten käyttäytymistä Suomi näyttäytyy erittäin kontrolloituna ja autoritaarisena yhteiskuntana, vaikka virallisten mittareiden mukaan olisimmekin erittäin vapaa maa. Mutta henkisesti me olemme, kiitos erityisesti suvaitsevaiston valtamedian toimittajien vuosikausien propagandan, vajonneet pimeyteen.

 

Teemu Selänne on urheilulegenda ja urheiluikoni jääkiekkoa seuraavissa maissa. Hän on toiminut erinomaisena miehisenä roolimallina erityisesti nuorille pojille. Häntä ihailivat pikkupoikina niin oman sukupolveni pojat kuin uudemman sukupolven pojat. Yrittämällä tuhota suomalaisen urheiluikonin julkikuvaa suvaitsevaiset yrittävät samalla myös romuttaa suomalaisten kollektiivista itsetuntoa. Toivotan Selänteiden perheelle onnellista elämää ja ei kannata muuttaa takaisin Suomeen, täällä ei saa puhua kauniista naisista, täällä ei saa nauraa, täällä ei saa kenelläkään olla hauskaa, ihmiset eivät uskalla enää elää vapaasti ja ilmapiiri muistuttaa autoritaarista valtiota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Yrittämällä tuhota suomalaisen urheiluikonin julkikuvaa suvaitsevaiset yrittävät samalla myös romuttaa suomalaisten kollektiivista itsetuntoa." - No johan on...

Minä ainakin nauraa räkätän päivittäin persujen ulostuloille tällä palstalla, sitä ei vain näe kukaan muu kuin koira.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Kyllä tästäkin asiasta pitäisi tehdä kirjallinen kysymys eduskunnassa:

"Kirjallinen kysymys Teemu Selänteen kohtelusta sosiaalisessa mediassa erityisesti suvakkien toimesta"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miksei heti suvakkiasetus. Jos suvakki osoittaa nöyryyden puutetta häntä rankaistakoon raipalla tai jalkapuuhun asettettakoon.

Pekka Pylkkönen

Kannattaa joskus poistua sieltä peräkammarista ihmisten ilmoille. Tunkkainen peräkammari voi viedä järjen ja luoda taas kilipäävihreille uuden äänestäjän.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Selänteen vitseille nauraminen pakolliseksi!

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Vai että oikein paskamyrsky. Minä en ole nähnyt missään minkäänlaista paheksuntaa tai edes keskustelua asiasta ja tuo uutinenkin on iltapäivälehdelle hyvinni neutraali. Pitäisiköhän teidän perussuomalaisten itse vähän rauhoittua eikä vetää kaikkea ihan överiksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

TÄmä blogikirjoitus vaikutti ensin vähän pateettiselta, mutta viisi ensimmäistä kommenttia osoitti, että kyllä sille oli hyvät perusteet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pateettisuus kyllä on ihan tavallinen tyylilaji eikä miscreditoi ketään. Blogisti on vilpittömyydessään paljon ihailtavampi kuin moni muu.
Suojelurleitä ei vaan miljonääri Selänne tarvitse. Suojelemisen tarve sinänsä on tervettä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#8:
En hetkeäkään epäile, etteikö Selänne tulisi toimeen ilman meidän suojeluamme. Lähinnä tarkoituin kyllä tämän ilmapiirin luonnehdintaa, joka vaikutii yliampuvalta, mutta ei se välttämättä sitä ole, noiden ensimmäisten kommenttien valossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sanon vaan että hellanlettas. Ihankuin Selänteelle kelpaisi Suomessa asuminen ja Suomeen verojen maksaminen. Ja se ei ole kiinni siitä että palvonta olisi liian vähäistä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#7

Ei hyvää päivää.

Juuri kaltaistesi katkerien ihmisten takia toivoisin Selänteen lopettavan kaiken hyväntekeväisyys -työnsä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Teemu oli ihan kaikkien, jopa kukkahattujen sankari kunnes avasi suunsa väärästä aiheesta, sen jälkeen onkin saanut "nauttia" viherpunavasureitten vihasta. Miksi Teemua pitäisi palvoa? Tuskin se itekkään kaipaa mitään palvomista vaan ihan normaalia kohtelua.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Voi kauheeta kun en ole suvacksina ehtinyt paheksumaan Teemun paheksuttavaa käytöstä jossain gaalassa.

Kertokaa heti mistä on kysymys että pääsen taas persujen paheksumaan suvacks-joukkoon paheksuttavaksi.

Ai urheilua...ei kiinnosta.

Toimituksen poiminnat