AleksiNiskanen

Halpatyövoima syrjäyttää suomalaiset työntekijät

Iltalehti kirjoitti tänään, että Attendo on irtisanonut suomalaisia hoitajia ja palkannut tilalle filippiiniläisiä hoitajia. Iltalehden mukaan Attendo on keksinyt filippiiniläisten myötä tavan säästää kustannuksissa:

”Kun filippiiniläinen valmistuu lähihoitajaksi, käykin niin, että työtehtävät kyllä lisääntyvät mutta palkka ei nouse.”https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21403a5e-2f1b-439b-b5ce-2957703dc016

Samanlaista hälyttävää kehitystä on havaittavissa useilla eri toimialoilla. Samaan aikaan julkisuudessa eri tahot valittavat työvoimapulaa, osaajapulaa ja sitä, että suomalaisille ei kelpaa työt. Suomessa vallitseekin todellisuudessa halpatyövoimapula. Sinut halutaan korvata. Sinut halutaan heittää sivuun. Sinut halutaan syrjäyttää palkkatyöstä omassa kotimaassasi. Suomalaisia työntekijöitä tullaan tulevaisuudessa yhä enemmän korvaamaan ulkomaisella halpatyövoimalla. Koska monien heidän palkkansa ei tule takaamaan riittävää elintasoa, niin loppulaskun maksavat suomalaiset veronmaksajat. Yhteiskuntarauhan kannalta onkin keskeistä, että seuraava hallitus estää halpatyövoimakehityksen ja suojelee suomalaista työntekijää ja suomalaista työtä. Jokaisella suomalaisella tulee olla mahdollisuus elättää itsensä kunniallisesti rehellisellä palkkatyöllä, jolla tulee toimeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

USA:ssa asiasta on keskusteltu paljon, kun uutisoitiin H1-B viisumeiden yleistyneestä käytöstä amerikkalaisen työvoiman syrjäyttämisessä. Bill Kristol on tämän suuntauksen apostoli. Mies on todennut, että "laiskistunut" valkoinen työvoima pitää ilman muuta korvata reippailla siirtolaisilla. Uusliberalismia ja uuskonservatismia puhtaimmillaan. Sopii myös uusmarxistien agendaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Muun muassa tuo on mitä tapahtuu jatkossa ja leipäjonot kasvavat. Siis mikäli tuota halutaan... Olen käsittänyt että halutaan eli kun tuon tulevaisuuden tilasimme, niin melko turha valittaa jälkikäteen. Ihan aavistuksen jaksan vielä kapinoida sekoilua vastaan, mutta vaihtoehdot ovat vähissä.

Toimituksen poiminnat